Un proiect editorial realizat de PortalInvatamant.ro
Capitolul VII
Prelungirea duratei contractelor individuale de munca, in anul scolar 2022-2023, pentru cadrele didactice care au dobandit cel putin definitivarea in invatamant sau care promoveaza examenul national de definitivare in invatamant, sesiunea 2022, care au obtinut nota sau media de repartizare minimum 7 (sapte) la concursurile nationale, sesiunile 2021, 2020, respectiv 2021, 2020, 2019 si/sau 2018 pentru invatatori/institutori/profesori pentru invatamant primar
Art. 63 (1) Posturile didactice/catedrele ramase vacante/rezervate dupa derularea etapelor de mobilitate anterioare se ocupa cu prioritate de cadrele didactice care beneficiaza de prelungirea duratei contractelor individuale de munca, in anul scolar 2022-2023, care au dobandit cel putin definitivarea in invatamant, in baza notei/mediei de repartizare minimum 7 (sapte) obtinute la concursurile nationale, sesiunile 2021, 2020, respectiv 2021, 2020, 2019 si/sau 2018 pentru invatatori/institutori/profesori pentru invatamant primar, iar ulterior nu au obtinut note sub 5 (cinci) la proba scrisa in cadrul urmatoarelor concursuri nationale in specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e), care respecta cumulativ si celelalte conditii prevazute la art. 4 alin. (15) si (18), respectiv la art. 4 alin. (16) si (18) pentru invatatori/institutori/profesori pentru invatamantul primar, cu acordul consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant/CMBRAE/CJRAE, dupa caz.
(2) In aceasta etapa consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant/CMBRAE/CJRAE emit si acorduri de principiu pentru prelungirea duratei contractului individual de munca pe perioada determinata in anul scolar 2022-2023, pentru posturile didactice/catedrele care se pot vacanta ulterior, respectiv pentru cadrele didactice inscrise la examenul national pentru obtinerea definitivarii in invatamant, sesiunea 2022, care respecta cumulativ celelalte conditii prevazute la alin. (1). Persoana indreptatita are dreptul de a contesta hotararea consiliului de administratie al unitatii de invatamant/CMBRAE/CJRAE, printr-o cerere scrisa, adresata conducerii unitatii de invatamant, in termen de 24 de ore de la comunicarea acesteia. Contestatia reprezinta plangerea prealabila reglementata de art. 7 din Legea nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare si se solutioneaza de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant, in termen de 48 de ore de la inregistrare. Hotararea consiliului de administratie al unitatii de invatamant/CMBRAE/CJRAE privind contestatia este definitiva si poate fi atacata numai la instanta de contencios administrativ. Persoana nemultumita de raspunsul primit la contestatie are dreptul de a se adresa instantei de contencios administrativ competente.
(3) Daca in aceasta etapa un post didactic/o catedra este solicitat(a) de mai multe cadre didactice se aplica criteriile de departajare prevazute la art. 4 alin. (17).
Vezi toate capitolele
Metodologie Titularizare 2022-2023 dar si
Teste rezolvate pentru reusita la examenul de titularizare
Vezi si produse dedicate profesorilor, dar si teste distractive pentru lucrul la clasa cu elevii.