PROBA PRACTICA PENTRU OCUPAREA POSTURILOR DIDACTICE/CATEDRELOR VACANTE/REZERVATE
DIN PALATELE SI CLUBURILE COPIILOR
Proba practica la palate si cluburi ale copiilor si elevilor se desfasoara dupa cum urmeaza:
1. PROFILUL TEHNICO - APLICATIV SI STIINTIFIC
A. TEORETIC
- Prezentarea ofertei didactice (programa si activitati extra-cerc) a cercului (catedrei) pentru care candideaza……………………………………………………………………………...………......………….…......…1 p.
- Elaborarea unui proiect didactic pentru o anumita tema din domeniul cercului………………….……………….................1 p.
- Proiectarea unei competitii/concurs la nivel local/judetean/national/international pentru disciplina/catedra pentru care candideaza…………………………………………………………………………………………….…………..........1 p.
- Prezentarea portofoliului personal care sa ateste experienta in domeniul educatiei nonformale……………….................…1 p.
B. PRACTIC
- Operarea cu computerul si utilizarea serviciilor internet…………………………………………………..….....…..1 p.
- Elaborarea unei schite si construirea unui subansamblu pentru un anumit aparat/model in domeniul cercului………………………………………………………………………………………....…………........…...2 p.
- Operarea cu aparatura/programe pentru realizarea unui produs finit………………………………………….......…1 p.
- Actiuni si strategii proiectate pentru atragerea elevilor la cerc si promovarea cercului/catedrei pentru care candideaza....1 p.
Se acorda 1 p din oficiu.
Nota: Candidatii care opteaza pentru un post/catedra vacant/a din palate si cluburi ale copiilor si elevilor, care necesita proba practica aferenta disciplinelor informatice, sustin proba practica potrivit anexei nr. 7.
Vezi toate anexele
dar si
Teste rezolvate pentru reusita la examenul de titularizare
2. PROFILUL SPORTIV - TURISTIC
A. TEORETIC
- Prezentarea ofertei didactice (programa si activitati extra-cerc) a cercului (catedrei) pentru care candideaza……...…….1 p.
- Elaborarea unui proiect didactic pentru o anumita tema din domeniul cercului…..…………………………….……1 p.
- Proiectarea unei competitii/concurs la nivel local/judetean/national/international pentru disciplina/catedra pentru care candideaza…………………………………………………………………………………………………………1 p.
- Prezentarea portofoliului personal care sa ateste experienta in domeniul educatiei non-formale………….….…......….1 p.
B. PRACTIC
- Operarea cu computerul si utilizarea serviciilor internet………………………………………………….……...…1 p.
- Proba de maiestrie in domeniul cercului………………………………………………………………..……....…2 p.
- Modalitati de selectie a copiilor/elevilor la activitatea de cerc si de participare la competitii ………………………......1 p.
- Operarea cu materialul didactic (echipament, dotari) in atingerea obiectivelor specifice cercului pentru care candideaza, propuse spre realizare………………………………………………………………………………………...……...1 p.
Se acorda 1 p din oficiu.
3. CULTURAL - ARTISTIC
A. TEORETIC
- Prezentarea ofertei didactice (programa si activitati extra-cerc) a cercului (catedrei) pentru care candideaza…….……1 p.
- Elaborarea unui proiect didactic pentru o anumita tema din domeniul cercului…………………..………...…..1 p.
- Proiectarea interdisciplinara a continutului unei activitati de cerc prin metode interactive……………….……….…...1 p.
- Prezentarea portofoliului personal care sa ateste experienta in domeniul educatiei non-formale ………….….…..…1 p.
B. PRACTIC
- Operarea cu computerul si utilizarea serviciilor internet………………………………………….…………….….1 p.
- Proba de specialitate in profilul cercului (ex. recital instrumental/vocal/coregrafic*, interpretare unui fragment, la prima vedere, dintr-o opera artistica, compozitie plastica/arhitecturala*, ambientala/design*, cultura si civilizatie romaneasca/straina, studii europene, comunicare si jurnalism, tehnici/practici de initiere in arta teatrala/cinematografica* etc.) …………....….2 p.
- Proiectarea unei competitii/concurs la nivel local/judetean/national/international pentru disciplina/catedra pentru care candideaza………………………………………………………………………………………….…………....…1 p.
- Actiuni si strategii proiectate pentru atragerea elevilor la cerc si promovarea cercului/catedrei pentru care candideaza………………………………………………………………………………………….…….……...….1p.
Se acorda 1 p din oficiu.
*Repertoriul muzical, coregrafic, probele de specialitate de compozitie plastica/arhitecturala, ambientala/design si de tehnici/practici de initiere in arta teatrala/cinematografica sunt identice cu cele stabilite pentru scolile si liceele de arta.
NOTA: Proba practica se evalueaza prin note de la 10 la 1. Proba practica este evaluata de cei doi profesori examinatori care fac parte din comisie. Rezultatul probei practice se obtine ca medie a punctajelor acordate de fiecare profesor examinator.